Mail:
mail@maartenlodewijk.nl

Telefoon:
+31 6 34 82 68 52

Bekijk mijn CV

Ik ben Maarten: een ontwerper en onderzoeker op het gebied van Human-Computer Interaction, en alumnus van het Master of Science programma Media Technology aan de Universiteit Leiden.

Mijn scherp analyserend vermogen, nieuwsgierigheid en creativiteit zijn mijn typische kenmerken. Ik zoek graag naar nieuwe manieren om de interactie tussen mens en computer te faciliteren. Daarbij heb ik een passie voor hoe deze interactie ingezet kan worden om kennis, attitude en gedrag van de mens te sturen.

Z@pp Your Planet

Tijdens mijn stage bij RANJ werkte ik mee aan Z@pp Your Planet, een crossmediaal TV-programma van de Nederlandse Publieke Omroep. In Z@pp Your Planet streden vier presentatoren tegen elkaar om een expeditie naar Groenland te winnen. Er was echter een twist: de kijkers van Z@pp konden hun presentator steunen door zich bij het team van die presentator te voegen via een online game.

In de game moesten de spelers proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen voor hun presentator door middel van het vinden en opruimen van afval in de spelwerelden, het vinden van informatie over de verschillende dag-onderwerpen en het beantwoorden van een quiz. Met deze punten verdienden de presentatoren “jokers” die ze tijdens de liveshows op TV konden inzetten.

Mijn taken bij dit project hielden o.a. in: het bedenken en conceptueel uitwerken van de verschillende dagmissies, het schrijven van dialogen, level- en interaction- design, en het verzorgen van de educatieve inhoud.