Mail:
mail@maartenlodewijk.nl

Telefoon:
+31 6 34 82 68 52

Bekijk mijn CV

Ik ben Maarten: een ontwerper en onderzoeker op het gebied van Human-Computer Interaction, en alumnus van het Master of Science programma Media Technology aan de Universiteit Leiden.

Mijn scherp analyserend vermogen, nieuwsgierigheid en creativiteit zijn mijn typische kenmerken. Ik zoek graag naar nieuwe manieren om de interactie tussen mens en computer te faciliteren. Daarbij heb ik een passie voor hoe deze interactie ingezet kan worden om kennis, attitude en gedrag van de mens te sturen.

Fotografie: Fanatisme

Deze fotoserie baseerde ik op het onderwerp "Fanatisme". Het is een woord dat zowel positief (fascinatie, ergens voor gaan) als negatief (religieus fanatisme, jezelf verliezen in je fanatisme) uitgelegd kan worden. Aangezien ik zelf een vrij actieve gamer ben, nam ik die positie ook graag als uitgangspunt. Het is juist prachtig om jezelf in deze virtuele werelden te kunnen verliezen, maar wat als je te ver doorslaat?

Ik verzamelde een aantal oude game controllers en legde deze vast met behulp van macrofotografie. Deze oude controllers zijn jarenlang gebruikt en roepen vaak nostalgische gedachtes op. Maar als je dichterbij kijkt zie je de keerzijde van het verhaal.