Mail:
mail@maartenlodewijk.nl

Telefoon:
+31 6 34 82 68 52

Bekijk mijn CV

Ik ben Maarten: een ontwerper en onderzoeker op het gebied van Human-Computer Interaction, en alumnus van het Master of Science programma Media Technology aan de Universiteit Leiden.

Mijn scherp analyserend vermogen, nieuwsgierigheid en creativiteit zijn mijn typische kenmerken. Ik zoek graag naar nieuwe manieren om de interactie tussen mens en computer te faciliteren. Daarbij heb ik een passie voor hoe deze interactie ingezet kan worden om kennis, attitude en gedrag van de mens te sturen.

Egard

Op de minor van mijn bachelor, Multimediale Vormgeving, maakten we een korte documentaire over een speciale plek. Wij kozen voor Ieper, in Belgiƫ, omdat het onderwerp van de Eerste Wereldoorlog daar nog zo sterk leeft dat je dat op iedere hoek van de straat kan zien.

Tijdens onze tocht door Ieper kwamen we een Britse oud-soldaat tegen die daar was om de gevallen soldaten van zijn regiment te eren. Zijn verhaal over waarom hij dat tonen van respect zo belangrijk vond, en hoeveel moeite hij wel niet had om het belang van dat respect uit te leggen aan jongere mensen, inspireerde ons voor de uiteindelijke uitwerking van deze documentaire.